Februar 2021
Titel/Title
Titlen på billedet skal være relevant, da den er vigtig i fht. søgning. Et billede direkte fra kamera er typisk navngivet med et nummer som fx “IMG_0044.JPG”.
Brug ikke specialtegn som fx æ, ø, å, &, $ osv. Søgemaskinerne er med på, at roed = rød. Brug ikke “mellemrum”, men “bindestreg” ( – ) og til at adskille de enkelte ord i dine filnavne. Søgemaskinerne opfatter bindestreg ( – ) som mellemrum, mens underscore ( _ ) bliver ignoreret og ordene bliver sammensat.
Nogle browsere viser fx titlen, når du holder musen over billedet.

billedtekst/Caption
Billedteksten vises typisk sammen med thumbnails af billedet, og bruges af læseren til at scanne artiklens indhold. En god billedtekst bør kortfattet identificere emnet for billedet og beskrive relevansen uden at beskrive det indlysende. Skriv en billedtekst, hvis det er relevant for læseren – ikke for at øge SEO*.

Alt text
ALT teksten er vigtig! Som Wikipedia beskriver det: I situationer, hvor billedet ikke er tilgængeligt for læseren (hvis der bruges skærmlæser eller der er slukket for visning af billeder i browser), så sikrer ALT teksten, at information og funktionalitet ikke går tabt.
Derfor er det også vigtigt at beskrive billedets formål/funktion snarere end motiv – tilføjer billedet en mening/funktion, man ikke kan læse af sidens indhold. Hvis det ikke gør, så kan du reelt set bare skrive “dekoration”.
Sørg for, at inkludere SEO nøgleord for siden og ord, der beskriver billedet. Fx her i vores billedeksempel: “Palmehaven, Botanisk Have i solskin og is på dammen. SEO på billeder, søgeoptimering, eksempel”. “i”, “og” og “på” er ikke relevante for søgning.
Safari og IE (Internet Explorer) viser Alt teksten som “tool tips” når du holder musen (hover) over billedet.
Pinterest viser typisk ALT teksten, når et billede “pinnes”, men her har brugeren mulighed for selv at redigere den medfølgende tekst.
Beskrivelse/Description
Beskrivelsen kan være så lang, som du vil. Her kan du fx. beskrive forholdene omkring dit billede, hvem der er fotograf, hvilken efterbehandling, der er brugt, historien bag – hvad som helst. Du kan endda sætte links ind.
Beskrivelse har ingen betydning i fht. søgning.
Få flere gode råd omkring hjemmesider her.